Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Με...σπασμένα φρένα ο ΠΑΣ δεν σταματά με τίποτα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
Οι παίκτες του ΠΑΣ πανηγυρίζουν στη Βέροια το γκολ του ΤζάνηΜε σπασμένα φρένα συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του για τη σούπερ λίγκα ο ΠΑΣ Γιάννινα, αφού χτες πέρασε και το εμπόδιο της Βέροιας, κερδίζοντας με σκορ 1-0 μέσα στο «κάστρο» της Βασίλισσας.

Το γκολ που έκρινε την έκβαση της συνάντησης σημειώθηκε στο 37’ με κεφαλιά του Τζάνη μετά από σέντρα του Σιαλμά. Με τη νίκη αυτή ο θρυλικός «Άγιαξ της Ηπείρου» παραμένει μόνος του στην πρώτη θέση και από εδώ και πέρα όσο θα περνά ο καιρός τόσο θα ανεβάζει και ταχύτητες. Την ίδια στιγμή ο Παναιτωλικός μέσα στην έδρα του παραπάτησε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα (η πρώτη ήταν η ήττα με 3-0 στα Γιάννινα) φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με τη Δόξα Δράμας και έμεινε στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς παρέα με τον ΟΦΗ.

Ένα ακόμα κυανόλευκο πάρτι στήθηκε και στην πόλη της Ημαθίας, με τους 400 περίπου φιλάθλους να αποθεώνουν τους νικητές, φωνάζοντας ρυθμικά «νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές». Να σημειώσουμε με την ευκαιρία ότι ήταν συγκλονιστική και η παρουσία του κόσμου στις εξέδρες και το γήπεδο θύμιζε «Ζωσιμάδες».
Και χτες στη Βέροια ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και εν δυνάμει πρωταθλητής ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε το άστρο του και την ποιότητα που έχει σαν ομάδα. Ήταν σαφώς ανώτερος και κέρδισε δίκαια. Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι απέναντι στη φοβισμένη Βέροια και από το ξεκίνημα έδειξε τις άγριες διαθέσεις του. Ανέλαβε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με σωστές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο, με απλό και σωστό ποδόσφαιρο και έτσι αρκετές φορές πίεσε την εστία του Καντιμοίρη. Η ομάδα που έχασε τις πιο σημαντικές ευκαιρίες στο α’ μέρος ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κάποια στιγμή του χαμογέλασε και η τύχη καθώς στο 37’ μπήκε το γκολ με την κεφαλιά του Τζάνη που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη.
Στο β’ ημίχρονο έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, η Βέροια ήταν επόμενο ότι θα προσπαθούσε περισσότερο για την ισοφάριση και ο ΠΑΣ θα προσπαθούσε να διαφυλάξει τα νώτα του. Κάπως έτσι κύλησε το β’ μέρος με τη Βέροια να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αλλά ο ΠΑΣ να την κρατά σε απόσταση από την εστία του Κηπουρού και παράλληλα με αντεπιθέσεις να προσπαθεί να αιφνιδιάσει και να κάνει το 2-0. Μπορεί στην επανάληψη ο ΠΑΣ να μη είχε και τόσο καλή απόδοση, αλλά αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τη στιγμή που πήρε το πολύτιμο τρίποντο, όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν ως λεπτομέρειες.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα καλό παιχνίδι και η νίκη του ΠΑΣ ήταν δίκαια και πεντακάθαρη. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Στο πρώτο ο ΠΑΣ και στην επανάληψη η Βέροια. Η οποία Βέροια στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχει 3 ήττες και 1 ισοπαλία και αν δεν κερδίσει την Κυριακή τον Παναιτωλικό στην έδρα της θα μπει σε περιπέτειες. Ο ΠΑΣ είναι ο μοναδικός αήττητος στη Β’ Εθνική και σε 7 παιχνίδια έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία (0-0 μέσα στον Εύοσμο από τον Αγροτικό Αστέρα), σοδειά κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Η νίκη αυτή είναι η δεύτερη στην ιστορία μέσα στη Βέροια. Η πρώτη ήταν στις 4-5-2009 με σκορ 2-1 πάλι για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής (σαιζόν 08-09). Δηλαδή στα δύο τελευταία παιχνίδια μέσα στο γήπεδο της άλλοτε κραταιάς "Βασίλισσας" έχουμε δύο νίκες του ΠΑΣ! Κορυφαίος από τον "Άγιαξ" ο Τάσος Πάντος που έτρωγε σίδερα και δεν άφησε τον Σαϊτιώτη να πάρει ανάσα. Επίσης καλά τα πήγαν οι Βάντερσον, Τζάνης, Σιαλμάς, Ντάσιος, Κεϊτά. Από τη Βέροια διασώθηκαν Τσιάτσιος, Τριάντος, Μπαργκάν, Καλί. Ο διαιτητής του αγώνα Τοπούζης (Θράκης) με τους βοηθούς του Χαρίση (Θράκης), Κούλα Χασάν (Ξάνθης) τα πήγε πολύ καλά. Ήταν άριστος και παρακολούθησε από κοντά όλες τις φάσεις. Ο ΠΑΣ ζήτησε στο 89’ πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Βέροιας, αλλά δεν έχουμε προσωπική αντίληψη από τη θέση που ήμασταν στο γήπεδο και είναι μια φάση που μπορεί να διαφωτίσει μόνο το βίντεο. Αλλά και πέναλτι να ήταν, είναι βέβαιο ότι δεν το είδε ο διαιτητής και σε τίποτα δεν μειώνει την καλή παρουσία του Θρακιώτη ρέφερι που αν συνεχίσει έτσι θα φτάσει ψηλά. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν από τη Βέροια 26' Μπάρμπας, 32’ Τσιάτσιος, 52’ Καλί, 60’ Σαϊτιώτης και από τον ΠΑΣ 53’ Μπακαγιόκο, 76’ Σκούφαλης.
Για να δείτε τη LIVE μετάδοση του αγώνα πατήστε ΕΔΩ
Για να δείτε τις δηλώσεις προπονητών και παικτών πατήστε ΕΔΩ
Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ 

Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ κατήγγειλαν ότι στο τέλος του αγώνα και πριν αναχωρήσουν τα λεωφορεία για τα Γιάννινα, δέχτηκαν άνανδρη και απρόκλητη επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί φίλαθλοι και ο πρόεδρος των Blue Vayeros Χριστόδουλος Θεοδωρίκας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αφού το χτύπημα ήταν στον αυχένα και έπρεπε οι γιατροί να του κάνουν όλες τις εξετάσεις. Με αρκετή καθυστέρηση τα λεωφορεία με τους φιλάθλους πήραν το δρόμο της επιστροφής για τα Γιάννινα. Οι φίλαθλοι προτίθενται να καταθέσουν μήνυση και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Στο μεταξύ πριν γίνει το παραπάνω περιστατικό που καταγγέλλουν οι φίλαθλοι, υπήρξε ένταση έξω από το γήπεδο της Βέροιας μετά τη λήξη του αγώνα και υπήρξε φραστικό επεισόδιο με ποδοσφαιριστή της γηπεδούχου ομάδας.

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 2-0
ΟΦΗ – Λεβαδειακός 1-0
Εθνικός-Διαγόρας 2-4
Εθνικός Αστέρας-Θρασύβουλος 1-1
Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας 1-1
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1
Καλλιθέα-Αγροτικός Αστέρας 1-2
Πανθρακικός-Τρίκαλα 0-0
Ιωνικός-Ηλιούπολη 3-0
  
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 
ΠΑΣ Γιάννινα                    19
Παναιτωλικός                   16
----------------------------------------------------
ΟΦΗ                                16
Διαγόρας                          13
Θρασύβουλος                   12
Αγροτικός Αστέρας            12
------------------------------------------------------
Δόξα Δράμας                    11
Πανθρακικός                     10
Αναγέννηση Καρδ.             10
Ηλιούπολη                         9
Εθνικός Αστέρας                8
Ιωνικός                             8

Πιερικός                            7
Βέροια                              7
Τρίκαλα                             7
Εθνικός Πειραιώς                5
----------------------------------------------------
Λεβαδειακός                      4     
Καλλιθέα                           4
 
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΒέροια-Παναιτωλικός
Δόξα Δράμας-Εθνικός Αστέρας
ΠΑΣ Γιάννινα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Θρασύβουλος-ΟΦΗ
Πιερικός-Καλλιθέα
Λεβαδειακός-Πανθρακικός
Αγροτικός Αστέρας-Ιωνικός
Τρίκαλα-Εθνικός
Ηλιούπολη-Διαγόρας
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου