Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το Δήμο Ζίτσας

Δημήτρης Ρογκότης - Αυτοδιοικητική Ενότητα

Συνδημότισσα, συνδημότη,
Σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα αυτή και ευελπιστώ ότι μέσα από τη συνεχή ανανέωσή της να πετύχουμε όχι μόνο την αντικειμενική και έγκαιρη ενημέρωσή σου, αλλά περισσότερο τον διάλογο.
Με προτάσεις για την Τοπική σου Κοινότητα, την Δημοτική Κοινότητα , το νέο Δήμο Ζίτσας.
Το νέο Δήμο Ζίτσας που είναι πλέον πραγματικότητα. Το πρώτο βήμα στην ιστορία του είναι οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου.
Καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο πρωτοπόρο, ισόρροπα ανεπτυγμένο, με ανθρώπινο πρόσωπο που προσφέρει ίσες ευκαιρίες, ασφάλεια και σιγουριά στα παιδιά του.
Ένα τέτοιο Δήμο οραματίζομαι, για έναν τέτοιο Δήμο θα αγωνιστώ.

Μπορούμε μαζί, προχωράμε μαζί, πετυχαίνουμε μαζί

Για να χτίσουμε τον Δήμο Ζίτσας,
ΠΡΟΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Χρυσόστομος Βούζας - Συμμαχία πολιτών


Τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών» στο Δήμο Ζίτσας, καθώς επίσης και τη Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Ελεούσα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας Χρυσόστομος Βούζας.
«Ένα ψηφοδέλτιο νίκης, ένα ψηφοδέλτιο που θα φέρει την παράταξή μας στην πρώτη θέση από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ένα ψηφοδέλτιο που θα αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου να δώσει όραμα, και ελπίδα στον τόπο μας, εδώ που γεννηθήκαμε, εδώ που έζησαν και ζουν οι παππούδες και οι γονείς μας, σε αυτόν τον τόπο που μάταια περίμενε τόσα χρόνια μία διαφορετική πορεία, μία πορεία ανάπτυξης. Η σημερινή ημέρα είναι δική σας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Βούζας, που ευχαρίστησε θερμά τους υποψηφίους και όλους εκείνους τους εκατοντάδες συνδημότες πλέον, που αντιστάθηκαν και εξακολουθούν να αντιστέκονται σε αντίξοες συνθήκες πιέσεων, υποσχέσεων, απειλών και εκβιασμών.
«Είναι η δική σας μέρα, γιατί αντέξατε το προηγούμενο διάστημα όλες αυτές τις πιέσεις, όλα αυτά που συνέβησαν και είναι γνωστά σε όλους μας. Με τη σημερινή σας παρουσία επιβεβαιώνετε, ότι θα είμαστε και πάλι εδώ, παρόντες στην επόμενη μέρα του Δήμου Ζίτσας. Στη νέα πορεία που ξεκινάμε μαζί, δίνοντας μία αποστομωτική απάντηση σε εκείνους που έμαθαν να λειτουργούν στο παρασκήνιο, σε εκείνους που έμαθαν να εκπροσωπούνται από αχυρανθρώπους του ίδιου συστήματος, στο οποίο υποσχόμαστε, ότι θα βάλουμε τέλος.
Η εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε είναι η μεγαλύτερη τιμή που ένιωσα μετά την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειάς μου», σημείωσε ο κ. Βούζας.


Σάκης Βλέτσας- Η ώρα της Ζίτσας


Σε ανοιχτή εκδήλωση έκανε χθες τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του ο Δήμαρχος Πασσαρώνος και υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας κ. Σάκης Βλέτσας.
Σάκης Βλέτσας
Παρουσία περίπου 600 ατόμων αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο, τις μελέτες και τις εντάξεις σε προγράμματα που έγιναν αυτή την τετραετία.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλέτσας σε όλα τα χωριά δημιουργήθηκαν υποδομές, πλατείες, πεζοδρόμια, ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις δρόμων, συντηρήσεις εκκλησιών και τόνισε ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας του έγιναν έργα που δεν είχαν γίνει σε δεκαπέντε χρόνια.
Το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" απορροφήθηκε σε ποσοστό 95%, ολοκληρώθηκε το χωροταξικό του Δήμου και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Πασσαρώνος έγινε επέκταση σε 6.500 στρέμματα.
Σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων και την Εγνατία Οδός Α.Ε. ολοκληρώθηκε η μελέτη σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ. με την Εγνατία Οδό προϋπολογισμού 7.500.000 €, επίσης ολοκληρώθηκε η μελέτη σύνδεσης της Βουνοπλαγιάς από τον Στραβόλακκα με τον κόμβο Γραμμενοχωρίων της Ιόνιας Οδού προϋπολογισμού 2.500.000€, ολοκληρώθηκε η μελέτη αποχέτευσης παλαιού και νέου οικισμού Ελεούσας και ανακοινώθηκε προ είκοσι ημερών από την Περιφέρεια Ηπείρου η ένταξή της στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 8.500.000€, ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκλήρωσης των έργων στην Αρχαία Πασσαρώνα προϋπολογισμού 500.000€, εντάχθηκε στο Διαδημοτικό Θησέα η μελέτη αποκατάστασης και καθαρισμού της τάφρου Λαψίστας προϋπολογισμού 350.000€.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Βλέτσας στα οικονομικά του Δήμου όπου ενώ παρέλαβε έλλειμμα 530.000€ χωρίς ο Δήμος να πάρει ούτε 1€ δάνειο είχε πέρυσι λόγω νοικοκυρεμένης διαχείρισης 1.000.000€ πλεόνασμα.
Αναφορά έκανε επίσης και σε θέματα περιβάλλοντος ιδιαίτερα στο θέμα της Τάφρου Λαψίστας και στον Καλαμά, στο ότι αποτράπηκε η επέκταση της ΒΙ.ΠΕ. και στο ότι με το δυναμικό αγώνα του Δήμου συνδέθηκε η ΒΙ.ΠΕ. με τον βιολογικό καθαρισμό για να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη ρύπανση.
Για το θέμα απομάκρυνσης του υποσταθμού της ΔΕΗ ο κ. Βλέτσας επεσήμανε ότι η ΔΕΗ αποδέχθηκε την ανάγκη μεταφοράς του και εκπόνησε ήδη τις σχετικές μελέτες, μπορεί είπε λόγω της οικονομικής κρίσης που επικαλέστηκε η ΔΕΗ το θέμα να έχει παγώσει προσωρινά όμως ο αγώνας συνεχίζεται για να φύγει ο υποσταθμός και όχι βέβαια για να μείνει ο υποσταθμός φεύγοντας τα σχολεία και τα σπίτια.
Έκανε επίσης αναφορά στην ορεινή χάραξη της Ιόνιας Οδού, για την συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τις Ομάδες, για την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Βουτσαρά και του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", για την ανάγκη σύνδεσης του Δήμου Μολοσσών με την Εγνατία Οδό και για θέματα της Τρίτης ηλικίας.
Στο τέλος έγινε η παρουσίαση των Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΛΕΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ




Τάκης Τζίμας, εκπαιδευτικός, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναπληρωτής πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ το 2006-2009, μέλος της επιτροπής του ΠΑΜΕ

Πηγες:  
gianniotis.blogspot.com     
www.rogkotis-zitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου