Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Καταδίκη από Βούζα, κάλεσμα Ρογκότη

ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ 





Υψώνει τους τόνους ο Χρυσόστομος Βούζας λίγο πριν τις εκλογές του δεύτερου γύρου στη Ζίτσα. Η παράταξη του ήρθε τρίτη με ποσοστό 20,92%. Το ζητούμενο τώρα για το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά είναι να βοηθηθεί το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Ρογκότη (που έχει και την επίσημη στήριξη από το ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να κερδίσει το δήμο.Ο κ. Ρογκότης έλαβε το 29,5 των ψήφων, ενώ ο Σάκης Βλέτσας (νυν δήμαρχος Πασσαρώνος) το 35,4%.Ο κ. Βούζας, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είχε έρθει σε σφοδρή σύγκρουση με το κόμμα τοπικά, όπως και τους βουλευτές του νομού γιατί, όπως υποστηρίζει, η υποψηφιότητα του για το δήμο Ζίτσας υπονομεύθηκε παρασκηνιακά. Έτσι ο κ.

Βούζας και ο συνδυασμός όχι μόνο αποφεύγει να στηρίξει τον Δημήτρη Ρογκότη, αλλά κρατά πολύ υψηλούς τόνους με μία σκληρή ανακοίνωση.Η παράταξη του κ. Βούζα «Συμμαχία Πολιτών» συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη στην Ελεούσα προκειμένου να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα και να καθορίσει τη στάση της στο δεύτερο γύρο. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, οκ. Βούζας κάνει λόγο για «μηχανισμούς», «στρατούς» «κομματικά κελεύσματα» και «πολιτικές ντιρεκτίβες» κατηγορώντας το τοπικό ΠΑΣΟΚ και καλλιεργώντας κλίμα εσωκομματικής πόλωσης. Αυτή η στάση εξυπηρετεί φυσικά τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Σάκη Βλέτσα που θα βλέπει τέτοιες ανακοινώσεις και θα τρίβει τα χέρια του. Βέβαια στην ανακοίνωση εγκαλείται και ο κ. Βλέτσας, αφού η «Συμμαχία Πολιτών» καταδικάζει τις «συντηρητικές πρακτικές και λειτουργίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής».Λίγο πιο πάνω όμως η παράταξη αφήνει σαφείς αιχμές για το ΠΑΣΟΚ και τους τοπικούς μηχανισμούς: «Δυστυχώς κάποιοι- κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια- θεωρούν ότι μπορούμε να κατευθύνουμε αγεληδόν ενεργούς πολίτες που με τη στάση τους απέδειξαν ότι ξέρουν να αντιστέκονται σε κομματικά κελεύσματα και πολιτικές ντιρεκτίβες». Τελικά ο κ. Βούζας αφού ευχαριστεί τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη στον α’ γύρο, τους καλεί να ψηφίσουν «με ελεύθερη βούληση».

Κάλεσμα σε όλους
Ο κ. Ρογκότης ερωτώμενος σχετικά απέφυγε να σχολιάσει την επίθεση του συνυποψηφίου του στους κομματικούς μηχανισμούς. Στάθηκε στο γεγονός ότι και ο κ. Βούζας καταδικάζει τη συντηρητική παράταξη του Σάκη Βλέτσα και κυρίως ότι παρά την ανακοίνωση, πολλά στελέχη και ψηφοφόροι της παράταξης θα τον στηρίξουν στο δεύτερο γύρο. «Έχω κάνει κάλεσμα στην ευρεία κεντροαριστερή παράταξη. Σε αυτή την κατεύθυνση θα παραμείνω. Άλλωστε ούτε η παράταξη τουΧρυσόστομου Βούζα στηρίζει ανθρώπους που οπισθοδρόμησαν το δήμο» δήλωσε στον «Ηπειρωτικό Αγώνα».

Ζητά στήριξη από όλους ο Σάκης Βλέτσας
Ενόψει του β’ γύρου, ο νυν δήμαρχος Πασσαρώνος Σάκης Βλέτσας και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Ζίτσας ζητά την ψήφο των πολιτών ανεξάρτητα από την πολιτική τους προτίμηση. «Δεσμευόμαστε να έχουμε συνεργασία με όλους τους δημότες και όλα τα χωριά, ώστε μαζί να βαδίσουμε και αυτή την τετραετία. Εμείς θα λειτουργήσουμε με μόνη σκέψη την ανάπτυξη του Δήμου και των χωριών μας και σε καμία περίπτωση δεν θα είμαστε υποκαταστήματα πολιτικών προσώπων ή μηχανισμών» τονίζει στην ανακοίνωσή του. Ο κ. Βλέτσας σημειώνει ακόμα ότι «η ψήφος των πολιτών καθοδηγείται πάντα, αποκλειστικά και μόνο από την ελεύθερη συνείδησή τους». Στον β’ γύρο αντίπαλό έχει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Ρογκότη.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου